Het kopiëren van cijfergegevens naar Excel werkt niet meer zoals verwacht

(Last Updated On: 30/08/2021)

Sedert de introductie van Windows 8 bij onze klanten krijgen we regelmatig de opmerking dat cijfergegevens die vanuit Venice gekopieerd worden naar Microsoft Excel, in dit laatste programma niet meer als een getal herkend worden. Zo kan u er bijvoorbeeld geen wiskundige formules meer op gebruiken. Dit is te wijten aan een Land/regio instelling in Windows 8.

We beschrijven hieronder even kort wat de beste instelling is.

Gebruik de zoekfunctie van Windows 8 om op de zoekterm regio te zoeken:

regio-1

Onder Instellingen vindt u 2 treffers. Kies De notatie voor datum, tijd of getallen wijzigen.

regio-2

Klik op Meer instellingen…

In het volgende scherm tikt u bij Cijfergroeperingssymbool een . (het punt-teken dus).

regio-3

Klik op de OK knop om de aanpassing te bewaren.

NIEUW: Een andere manier sinds versie 10.21 om gegevens te exporteren naar een Excel werkblad is gebruik maken van het ods-formaat.

Bij het exporteren van werkbladgegevens naar een externe toepassing (bv. Microsoft Excel) kan voortaan naast het csv-formaat, ook het ods-formaat gebruikt worden. Met dat formaat kan de data beter voorgesteld worden.

U stelt het gewenste formaat in via Configuratie werkstation.

werkstation

Hier kan u kiezen om bij de optie “rekenblad” gebruik te maken van “open document spreadsheet” (ods) in plaats van “CSV gescheiden door lijstscheidingstekens”

ods

Dit bericht is geplaatst in Tip met de tags , , , , . Bookmark de permalink.