Maandelijkse archieven: november 2013

Hoe bepaalt u de user-count voor Venice-opties ?

In theorie kan u elke Venice-optie aankopen voor een verschillend aantal users. In de praktijk wordt sterk aangeraden om alle opties van Venice Boekhouding voor evenveel users te installeren als Venice Boekhouding zelf, en alle opties van Venice Facturatie voor … Lees verder

Geplaatst in Licentie | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe bepaalt u de user-count voor Venice-opties ?

Venice overzetten op een nieuwe PC of een nieuwe server

Er kunnen meerdere redenen zijn om uw bestaande Venice (Lite) installatie over te zetten naar een nieuwe pc, bv. wegens een hardware defect, of bij een geplande upgrade van uw hardware. We zullen in dit artikel een paar punten overlopen: … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Venice overzetten op een nieuwe PC of een nieuwe server

Een creditnota zonder goederenbeweging verwerken in de Intrastatmodule

Sedert 01/01/2003 is de intrastat-rapportering voor creditnota’s gewijzigd, Indien u maar voor één intrastat-model (‘Aankomst’ of ‘Verzending’) aangifteplichtig bent. Hoe moet u de intrastat-gegevens van een creditnota in Venice verwerken, om een correcte intrastat-aangifte te kunnen neerleggen ? Indien uw … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Een creditnota zonder goederenbeweging verwerken in de Intrastatmodule

Dossiers uitwisselen tussen klant en boekhouder

Indien u als boekhouder beschikt over de optie Fiduciair, dan kan u de gegevens van uw klant raadplegen en aanpassen. Door gebruik te maken van de functionaliteit Verzonden en Teruggestuurd, kan u als boekhouder het dossier van uw klanten consulteren, … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Dossiers uitwisselen tussen klant en boekhouder

Hoe migreer ik Pervasive naar een nieuwe PC?

Bij de laatste versie van Venice wordt standaard een V14 workgroup geleverd.  De nieuwe werking om deze te installeren kan u hier nalezen . Het wordt aangeraden om uw Pervasive/Zen engine te vernieuwen en gebruik te maken van de laatste … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch, Licentie | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe migreer ik Pervasive naar een nieuwe PC?

Overname van basisgegevens (klanten, leveranciers, artikels, …) uit andere applicaties.

U start met Venice (Boekhouding, Facturatie, Contactenbeheer) of Venice Facturatie lite edition. In een andere applicatie beschikt u al over een bestand met klant-, leveranciers- en/of artikelgegevens. In plaats van al deze gegevens opnieuw in te voeren in Venice, wenst … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Overname van basisgegevens (klanten, leveranciers, artikels, …) uit andere applicaties.