Maandelijkse archieven: oktober 2013

Mogelijke problemen met het Pervasive gegevensbeheer

Er zijn een aantal foutmeldingen die u kan krijgen met betrekking tot het Pervasive gegevensbeheer.  Hieronder lijsten we de meest voorkomende op, met tips om ze zelf op te lossen Vanaf versie 11.81 wordt standaard de versie V14 Zen pervasive … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Mogelijke problemen met het Pervasive gegevensbeheer

Hoe kan u Venice Facturatie & Stock gebruiken om een kassasysteem te simuleren ?

Om een kassasysteem te simuleren vertrekken we van de optie Verkoopbeheer, en Facturatie & Stock. Er wordt ook gebruik gemaakt van de automatische doorboeking naar Venice Boekhouding  (hiervoor heeft u geen speciale bijkomende module of installatie nodig). Het basisprincipe van … Lees verder

Geplaatst in Facturatie, Tip | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan u Venice Facturatie & Stock gebruiken om een kassasysteem te simuleren ?

Boekhouden met Venice in Luxemburg

De Belgische boekhouding verschilt op een aantal punten van de Luxemburgse boekhouding, Venice is volledig geprogrammeerd volgens de Belgische boekhouding, maar u kan echter wel de Luxemburgse boekhouding simuleren… Volledig overzicht per grootboekrekening en per BTW-tarief, als bijlage bij de … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Boekhouden met Venice in Luxemburg

Manueel een dossier uit Venice Boekhouding en een ander dossier uit Venice Facturatie & Stock samenvoegen.

U beschikt over een Venice dossier waarin uw boekhoudgegevens bijgehouden worden. Daarnaast beschikt u over een ander Venice dossier waar de facturatiegegevens opgeslagen zijn. U wil nu verder gaan met een nieuw dossier waar zowel de boekhoud- als de facturatiegegevens … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Tip | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Manueel een dossier uit Venice Boekhouding en een ander dossier uit Venice Facturatie & Stock samenvoegen.

Aankoopfacturen voor invoer, gevolgd door een aankoopfactuur van het douanekantoor, boeken in Venice Boekhouding

Stel, u ontvangt een aankoopfactuur van een leverancier uit Thailand. Het gaat over een factuur van 46.777,26 EUR, allemaal goederen die u invoert. Vervolgens ontvangt u een factuur van uw douane-agentschap in de haven. Het gaat over een factuur van 12.337.18 … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Aankoopfacturen voor invoer, gevolgd door een aankoopfactuur van het douanekantoor, boeken in Venice Boekhouding

Venice Boekhouding in Frankrijk

U wil de boekhouding voor een Franse vennootschap met Venice voeren. Waar dient u dan op te letten? In principe is Venice een boekhoudingsprogramma, bedoeld voor de Belgische vennootschapsboekhouding. Dit betekent echter niet, dat het onmogelijk zou zijn om een … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Venice Boekhouding in Frankrijk

Koppeling tussen Venice Boekhouding en Accon Jaarrekening of Fides

Indien u met Venice Boekhouding werkt, en ook met Accon of Fides, dan heeft u gegevens uit de proef- en saldibalans van Venice nodig om deze in Accon of Fides te kunnen verwerken. In plaats van deze gegevens manueel opnieuw … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Interfaces/Technisch | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Koppeling tussen Venice Boekhouding en Accon Jaarrekening of Fides