Maandelijkse archieven: april 2014

Via de SDK betalingsinformatie opvragen uit Venice boekhouding

Hoe kan je via de SDK betalingsinformatie ophalen uit Venice? Via dit artikel proberen we hier een antwoord op te geven. Allereerst is het nuttig om na te gaan welke informatie er precies gevraagd wordt. Als het volstaat om te … Lees verder

Geplaatst in Interfaces/Technisch | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Via de SDK betalingsinformatie opvragen uit Venice boekhouding

Het boeken van BTW op bankkosten

Op uw rekeninguittreksels factureert uw financiële instelling u soms bepaalde verrichtingen, waarop bovendien ook BTW wordt aangerekend. Dit noemt men BTW op bankkosten. U kan deze BTW uiteraard terug aftrekken in uw boekhouding. Maar: bij het boeken van financiële verrichtingen … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Het boeken van BTW op bankkosten

Boekhouden zonder BTW

Bepaalde boekhoudingen worden gevoerd, zonder dat er ook maar sprake is van enige BTW-verwerking. Dit fenomeen doet zich bv. voor bij bepaalde types VZW’s. Zij moeten geen BTW-aangifte indienen, maar kunnen dus ook geen BTW recupereren of aanrekenen. Bijgevolg zijn … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Boekhouden zonder BTW

Een balans exporteren naar Excel

We krijgen regelmatig de vraag op de helpdesk om een balans uit Venice te exporteren naar Excel. In dit artikel lijsten we de mogelijkheden even op. Kopiëren van een werkblad Een werkblad in Venice ziet er uit als een Excel … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Een balans exporteren naar Excel

Nihil klantenlisting

Indien het gaat om een nihil klantenlisting, dan wordt er bij het afsluiten van de klantenlisting voor de betreffende periode geen XML-bestand aangemaakt. Een nihil listing dient gerapporteerd te worden op de afdruk van de BTW-aangifte:  Opdat Klantenlisting nihil zou … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Reacties uitgeschakeld voor Nihil klantenlisting