Maandelijkse archieven: maart 2014

Hoe kan men herzieningen opnemen op de btw-aangifte in Venice?

In Venice dienen alle bedragen op de BTW-aangifte steeds gebaseerd te zijn op een boeking. Indien u herzieningen wenst te boeken, dan kan u via diverse een boeking uitvoeren op een BTW-rekening met als btw-groep 40,41,42 of 43. U kan … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan men herzieningen opnemen op de btw-aangifte in Venice?

Veelgestelde vragen i.v.m. de overdracht

In dit artikel behandelen we enkele vragen die frequent worden gesteld naar aanleiding van de overdracht naar een nieuw boekjaar. 1. Dien ik te wachten tot de laatste btw-periode van het oude jaar is afgesloten om in het nieuwe jaar … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Veelgestelde vragen i.v.m. de overdracht

Wordt Sepa Direct Debit ondersteund door Venice?

De optie Sepa Direct Debit Sinds begin 2014 is de optie Sepa Direct Debit beschikbaar in Venice.  Deze optie laat u toe om: Mandaten (B2B en B2C) te beheren. Domiciliëringsbestanden aan te maken op basis van de verkoopdocumenten. Wenst u … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Facturatie | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Wordt Sepa Direct Debit ondersteund door Venice?

Klantenlisting in een boekjaar te paard

Wanneer u de klantenlisting wenst af te drukken voor een kalenderjaar dat niet gelijkloopt met het boekjaar, dient u steeds de listing af te drukken vanuit het boekjaar waarin 31/12 van het betreffende kalenderjaar valt. Stel bv. een dossier met … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Tip | Reacties uitgeschakeld voor Klantenlisting in een boekjaar te paard

Het kopiëren van cijfergegevens naar Excel werkt niet meer zoals verwacht

Sedert de introductie van Windows 8 bij onze klanten krijgen we regelmatig de opmerking dat cijfergegevens die vanuit Venice gekopieerd worden naar Microsoft Excel, in dit laatste programma niet meer als een getal herkend worden. Zo kan u er bijvoorbeeld … Lees verder

Geplaatst in Tip | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Het kopiëren van cijfergegevens naar Excel werkt niet meer zoals verwacht

Hoe maakt u een elektronisch bestand voor de klantenlisting ( XML ) aan?

U hebt de mogelijkheid om bij het afsluiten van uw klantenlisting een elektronisch bestand aan te maken van uw klantenlisting. U gaat hiervoor als volgt te werk: Parameters In de parameters van de module Klantenlisting kiest u Enkelvoudig intervat voor … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Hoe maakt u een elektronisch bestand voor de klantenlisting ( XML ) aan?

Klanten met foutief ondernemingsnummer op de klantenlisting

Alle klanten met een foutief ondernemingsnummer en met een omzet die groter is dan het minimum bedrag ( standaard 250€ ), worden steeds in de klantenlisting opgenomen. Ze staan vooraan op de afdruk, waarbij het ondernemingsnummer voor deze klanten vervangen … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Klanten met foutief ondernemingsnummer op de klantenlisting

Listing fusioneren met extern XML-bestand

U hebt de mogelijkheid om tijdens het afdrukken van de klantenlisting de gegevens van een extern aangemaakte klantenlisting mee op te nemen. Vormvoorwaarden U zorgt daartoe in de eerste plaats dat de volgende ‘vorm’-voorwaarden voldaan zijn: De extern aangemaakte klantenlisting … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Listing fusioneren met extern XML-bestand

Melding: Er komen nog aankoopdocumenten voor die moeten nagezien worden. De BTW-periode kan niet worden afgesloten.

Tijdens het afsluiten van de BTW-periode krijgt u volgend melding : In de aankoopdocumenten kan men onder het tabblad Andere, het veld Na te zien aanvinken. Dit veld zorgt ervoor dat de BTW-periode niet afgesloten kan worden vooraleer u dit … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Melding: Er komen nog aankoopdocumenten voor die moeten nagezien worden. De BTW-periode kan niet worden afgesloten.

Importeren van verkopen vanuit een extern facturatiepakket in Venice boekhouding

Als u een extern facturatiepakket gebruikt, dan ligt het voor de hand dat u de facturen niet  handmatig wil ingeven in de boekhoudmodule van Venice maar ze automatisch wil importeren. (Indien u Venice Facturatie gebruikt gebeurt het doorboeken automatisch en … Lees verder

Geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Interfaces/Technisch, Tip | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Importeren van verkopen vanuit een extern facturatiepakket in Venice boekhouding