Melding: Er komen nog aankoopdocumenten voor die moeten nagezien worden. De BTW-periode kan niet worden afgesloten.

Tijdens het afsluiten van de BTW-periode krijgt u volgend melding :

natezien-1

In de aankoopdocumenten kan men onder het tabblad Andere, het veld Na te zien aanvinken. Dit veld zorgt ervoor dat de BTW-periode niet afgesloten kan worden vooraleer u dit document ook effectief nagezien hebt.

natezien-2

Open het werkblad Aankopen door in het hoofdmenu van Venice te kiezen voor tabblad Start, groep BoekhoudingAankopen.
Indien u een groot aantal aankoopdocumenten verwerkt, dan maakt u best eerst een selectiefilter aan in het werkblad van de Aankopen. Op die manier zal u veel beter kunnen zien welke documenten u nog dient na te zien.

Aanmaken van de selectiefilter

In het menu van de Aankopen selecteert u WerkbladSelectie toevoegen of kiest u Ctrl + T, of klikt u op volgend pictogram:

natezien-3

U komt in het scherm SelectieNieuw. Geef de nieuwe selectie een naam bv. na te zien, en klik de keuzemogelijkheid Filter actief aan.

natezien-4

Daarna klikt u op het volgende pictogram :

natezien-5

U komt nu terecht in de Uitdrukking-editor. In de kolom Bestandsnaam selecteert u het bestand Aankoop. In de kolom Veldnaam selecteert u het veld Na te zien.

Dubbelklik op het veld Na te zien in de kolom Veldnaam, of klik op de knop Plakken.

natezien-6

U ziet het veld verschijnen bovenaan dit scherm onder het veld Omschrijving. Klik nu op het volgende pictogram.

natezien-7

Tik een 1 achteraan de expressie.
De filter die u nu opgegeven hebt is de volgende : @APR.ToCheck == 1.
Dit betekent : toon alle documenten waarvoor het veld Na te zien aangevinkt staat.

Selecteer deze filter op uw werkblad.

Plaats het veld Na te zien van het bestand Aankoop op uw werkblad, zodat u dit veld in het werkblad zelf kan wijzigen.

In het menu van de aankopen selecteert u tabblad Bewerken, groep Kolommen, Beheren, of klikt u op volgend pictogram:

natezien-8

Selecteer het veld Na te zien uit het bestand Aankoop, en plaats dit veld via de pijltjes in de Af te beelden velden van het werkblad:

natezien-9

Klik op OK. Nu kan u gemakkelijk zien voor welke documenten het veld Na te zien nog is aangevinkt.

Overloop de aankoopdocumenten die nog na te zien zijn. Daarna geeft u het werkblad de status : Wijzigbaar, en klikt u het veld Na te zien af.

In het menu van de aankopen drukt u op [Ctrl + W], of klikt u op volgend pictogram:

natezien-10

De velden van het werkblad die hierdoor een witte achtergrond krijgen zijn nu wijzigbaar. Klik het veld Na te zien af voor de documenten die u ook effectief hebt gecontroleerd.

In het menu van de aankopen klikt u opnieuw op bovenstaand pictogram of drukt u op [Ctrl + W] om de status Wijzigbaar van het werkblad af te zetten, en de wijzigingen te bewaren.

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding met de tags , , , . Bookmark de permalink.