Hoe kan u een afpunting annuleren in Venice Boekhouding?

In uw boekhouding kunnen er zich een aantal situaties voordoen, waardoor het nodig is om de afpunting ongedaan te maken. Mogelijke redenen kunnen zijn :

• De boeking werd ingeschreven op een verkeerde klant- of leveranciersrekening.
  • Het totaal bedrag van de boeking werd verkeerd ingeschreven.
  • De boeking werd ten onrechte afgepunt.

Hoe kan u een afpunting annuleren in Venice Boekhouding voor Windows?

Indien u een afgepunte boeking wenst te wijzigen, dan krijgt u volgende melding:

KB000274_01

Als u hier klikt op ‘Ja’, dan kan u slechts een beperkt aantal velden aanpassen (bv. opmerking, tegenboekingsrekening,…).

Om de afpunting te annuleren kan u op 2 manieren te werk gaan.

Via de module Verkenner

In het hoofdmenu van Venice kiest u het tabblad Start, groep VerkennenBoekhouding, tabblad Boekingen. Selecteer de rekening van de betrokken leverancier. Druk op de knop Afp. historiek.

In het dialoogvenster Afpunthistoriek selecteert u Individuele rekening ( rubriek Filter ). U krijgt volgend scherm te zien.

KB000274_02

In het scherm dat verschijnt ziet u de boekingen en de afpuntinformatie. De eigenlijke boekingen worden in het overzicht op normale manier afgebeeld. De afpuntinformatie wordt in een andere achtergrondkleur afgebeeld.

Zoek de boeking op waarvan u de afpunting wenst ongedaan te maken.
Positioneer u op de afpunting van deze boeking.
Onderaan het scherm ziet u een aantal knoppen. De meest rechtse (met het rode kruis) laat u toe de afpunting te schrappen.

KB000274_03

Via het financieel document van de afpunting

In het hoofdmenu van Venice selecteert u tabblad Start, groep BoekhoudingFinancieel.
Roep het financieel document op, waarin u de afpunting hebt geboekt.
Wijzig het financieel document.
Positioneer u op de detaillijn van de afpunting.
Klik op de knop Schrappen afpunting tijdens wijzigen onderaan dit scherm.

KB000274_04

U krijgt volgende melding:

KB000274_05

Klik op Ja om de afpunting te schrappen.

Via Consultatie – boekhouding – details

Via het werkblad in consultatie – boekhouding – details kan ook de afpunting opties aangeklikt worden.   Onder historiek kan de gemaakte afpunting net zoals in de boekhoudverkenner ongedaan gemaakt worden

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.