Integratie met Companyweb

Companyweb is een specialist op het vlak van bedrijfsinformatie in België. Indien u over een abonnement bij Companyweb beschikt, kunt u vanuit Venice de financiële gezondheid van uw klanten en leveranciers bekijken.

Companyweb activeren

U kunt Companyweb activeren via de parameters die u kunt opstarten vanuit het Venice Hoofdmenu door in het lint te kiezen voor Venice-knop – Instellingen – Parameters – Companyweb.

Door dit vlagje aan te kruisen activeert u Companyweb binnen Venice. Vóór u deze functionaliteit kunt activeren moet u eerst telefonisch contact opnemen met Companyweb. Bij Companyweb dient men immers uw account aan te passen voor gebruik binnen Venice. Bij het activeren van Companyweb wordt de webservice van Exact C-Logic aangesproken.    Het is dus aangeraden om steeds de laatste versie van Venice te gebruiken.

Gebruikersnaam/Wachtwoord

Hier kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Companyweb-account invullen.

Companyweb gebruiken

Vervolgens wordt de gezondheidsbarometer voorgesteld op de klanten- en leveranciersfiches, op basis van het ondernemingsnummer. Daarnaast wordt de score ook voorgesteld op alle facturatiedocumenten, voor de klant of leverancier waarvoor het document wordt opgemaakt.

Een abonnement bij Companyweb geeft recht op een beperkt aantal opvragingen. Daarom vraagt Venice niet automatisch informatie op bij Companyweb wanneer u een fiche of document opmaakt of bekijkt. In plaats daarvan onthoudt Venice per ondernemingsnummer de laatst opgevraagde gegevens en stelt deze voor, samen met de datum waarop deze informatie opgevraagd werd. Onderaan vindt u de datum waarop de score het laatst werd opgevraagd. Indien u de meest actuele score wenst op te vragen, dan klikt u op deze datum.

Companywebdatum

Als u klikt op de score, dan krijgt u een volledig rapport. U krijgt inzage in het risico, de overlevingskansen, de betalingscapaciteit, de winstgevendheid, de stabiliteit en andere sleutelfactoren van een Belgisch bedrijf.

Companywebscore

Voor de analyse van de gezondheidsbarometer is geen financiële kennis vereist. Via het kleur kunt u meteen zien hoe groot het risico is.

Companywebanalyse

Exporteren betalingsgedraginformatie

Om de gegevens van Companyweb actueel te houden wordt er ook een bijdrage van de gebruiker gevraagd. Het is de bedoeling dat u op regelmatige tijdstippen aan Companyweb doorgeeft welke verkoopfacturen betaald werden of nog openstaan. Op die manier brengt Companyweb het betaalgedrag van ondernemingen in kaart. Om deze betaalinformatie aan te bieden kunt in het lint van de module Verkopen kiezen voor ExtraExportCompanyweb betalingservaring.

De verkoopdocumenten worden overlopen. Alle documenten waarvoor de documentdatum in de gekozen maand valt, worden opgenomen als opgemaakt. Documenten die nog open staan op het einde maand worden opgenomen als openstaand. Na het verzamelen van de gegevens worden ze per e-mail doorgestuurd naar Companyweb. U krijgt nog de gelegenheid het bericht aan te passen voor het verstuurd wordt.

Dit bericht is geplaatst in Tip met de tags , . Bookmark de permalink.