ODBC bestandsbeschrijvingen aanmaken in een client-server versie van Venice

Indien u vanuit Venice de ODBC-bestandsbeschrijvingen wenst aan te maken in een client-server versie van Venice, dan kan dit enkel gebeuren wanneer aan één van de volgende voorwaarden voldaan is:

• U heeft Venice opgestart op de server met een Windows user die local admin is op de server.
  • Ofwel moet u vanop een werkstation inloggen met een windowsgebruiker die full administrator is op de server.
  • Ofwel moet u vanop het werkstation inloggen met een Windows gebruiker die lid is van de lokale ‘pervasive_admin’ groep op de server.   Dit is dus een lokale gebruikersgroep op de server die als eigenschap ‘Local logon’ heeft.   Deze Windows user moet een local admin zijn op de Database server waar de Pervasive/Zen op geïnstalleerd staat. Indien u een versie 14 of hoger gebruikt van Pervasive gebruikt (Actian ZEN) zal de groep Zen_Admin moeten gebruikt worden.

Indien u de module ODBC-bestandsbeschrijvingen opstart vanaf een werkpost en er is niet voldaan aan bovenstaande voorwaarden, dan zullen er bij Lokaal pad vraagtekens worden afgebeeld.

odbc1

Klik vervolgens op de knop Afmelden

odbc2

Druk vervolgens op Aanmelden en geef de login gegevens in van een gebruiker die de gewenste rechten heeft.

Indien u ingelogd bent met een gebruiker met de juiste rechten, dan zal het lokale pad op de server waar de ddf-bestanden zich bevinden automatisch worden ingevuld.

odbc3

Indien u een in organisatie werkt waar meerdere gebruikers ODBC bestandsbeschrijvingen moeten kunnen aanmaken, dan kan u het inloggen automatiseren.

Maak onder de map \main\common onder het basispad van Venice een bestand met naam RtDdf.par aan.

In dat bestand maakt u een sectie aan met als naam [DtiLogon]

Voeg volgende lijnen toe:

Name=<Naam gebruiker>

PassWord=<paswoord gebruiker>