Afbeelding niet zichtbaar of onbereikbaar in documenten

Wanneer een bestand (automatisch) wordt toegevoegd aan het pad afbeelding van een document wordt een miniatuur getoond aan de rechterkant zoals hier bijvoorbeeld een PDF bestand.  Door dubbel te klikken op de miniatuur wordt het bestand geopend.

Indien het venster leeg is hoewel er wel een bestand is gekoppeld is dat meestal te wijten aan het feit dat de knop “tonen afbeelding” niet aangeklikt staat in het document.  Dat doet een beetje denken aan de knop “ophalen details” die ook geregeld binnenkomt in onze support.

Door het aan te klikken wordt het opnieuw zichtbaar.

Als er een camera te zien is, komt dit doordat het pad naar het bestand niet beschikbaar is of dat het bestand zelf niet meer aanwezig is.  Kijk na of de lokale schijven beschikbaar indien van toepassing

Als er in zowel werkbestand aankopen of de aankopen zelf geen afbeelding of PDF zichtbaar is kan dat worden geactiveerd via de Venice knop – instellingen – configuratie.  Hierdoor wordt de afbeelding aan de rechterkant getoond van het (boekings)venster van de aankopen.

Als het gaat om het verwerken van UBL/XML bestanden in de aankopen kan enkel een PDF/afbeelding als deze embedded aanwezig is in het XML/UBL bestand.  Zo niet, zal de XML inhoud getoond worden in codevorm.

Indien er een zwart vak te zien is moeten de rechten zeker ook nagezien worden van het bestand zelf als de bestanden lokaal zijn opgeslagen.  Het bestand moet buiten Venice om geopend, verplaats of hernoemd kunnen worden.  Vraag hulp aan de IT verantwoordelijke.

Veelal merken we dat sommige PDF viewers een issue kan vormen voor het visioneren van PDF bestanden.  Probeer daarom ook eens een andere PDF viewer

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.