De schermen positioneren bij boeken van elektronische aankopen (versie 13.00 en hoger)

Vanaf versie 13.00 van Venice wordt gebruikt gemaakt van Webview2 om de te boeken documenten te tonen.  Vanaf deze versie worden het ingavedialoogvenster en de voorstelling van het te boeken aankoopdocument in aparte vensters getoond. Voor gebruikers die met twee schermen werken, is dit heel interessant want je kan het beeld van het te boeken document steeds op uw tweede scherm positioneren.

Gebruikers die met 1 scherm werken, klagen echter soms dat de schermen elkaar overlappen. 

Hoe zorg je er nu voor dat de 2 schermen elkaar niet overlappen?

Daarvoor is het goed te weten dat het ingavedialoogvenster steeds gecentreerd tegenover het onderliggende scherm Aankopen gepositioneerd wordt. De kunst is dus om het scherm Aankopen een aangepaste grootte en positie te geven zodat het scherm naast het beeld van het document komt te staan.

In het voorbeeld hebben we de grootte en de positie van het scherm Aankopen zo ingesteld dat ongeveer de helft van het scherm wordt ingenomen.  Het ingavedialoogvenster zal hier centraal op worden gepositioneerd en het scherm met de afbeelding van het document kan netjes rechts van het linker venster worden getoond.

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Tip met de tags , . Bookmark de permalink.