Een afgerond bedrag afdrukken op uw documenten

Sinds 1 oktober 2014 mogen ondernemingen het totaalbedrag dat hun particuliere klanten moeten betalen, afronden naar het dichtste veelvoud van 5 eurocent.

Sinds kort is de verplichting tot afronding tot op 5 cent er  voor contante betalingen.

Er is hiervoor geen aanpassing nodig aan de software van Venice aangezien het in de facturatie en de boekhouding geen invloed heeft op de openstaande rekeningen.  Deze blijven in Venice geboekt worden op dezelfde manier en voor het orgineel bedrag.

U kan dit dus oplossen door op de afdruk van het documenten een afgerond bedrag te tonen.

Ga naar het gewenste document (bijvoorbeeld de module Facturen) en klik op Afdrukken.  In het scherm met de afdrukinstellingen kan u de gewenst lay-out kiezen en daarna links klikken  op de knop “Wijzigen” .  U komt dan terecht in de lay-out editor voor deze specifieke lay-out.

Ga naar de blok Totalisatie en voeg een rekenveld toe (in ons geval het derde rekenveld in dit document.

Ga naar Eigenschappen en klik op de pijl naast het veld “Inhoud” om een formule in te geven.

Een veld bij afdruk afronden op 0.05 kan als volgt:
:Round ( veldnaam * 20 ; 0 ) / 20

In ons voorbeeld nemen we totaal documentmunt:

:Round ( @SIH.InvoiceAmountDocC * 20 ; 0 ) / 20

Sla de lay-out op als een variant.

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Interfaces/Technisch, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.