Nieuwe werkwijze installatie Actian Zen

(Last Updated On: 11/01/2022)

Vanaf de versie 11.80 van Venice wordt een Actian Zen V14 geïnstalleerd. De set-up van Venice zelf blijft verder zo goed als ongewijzigd.  De werkwijze voor de installatie van die Actian Zen Engines is wel wat anders dan voorheen.

Er zijn twee exe bestanden beschikbaar. Er is een exe voor Server-Client en een exe voor workgroup (- client).  De workgroup installatie wordt standaard geleverd bij de set-up van Venice.  De client-Server dient u manueel EERST te installeren voor de set-up van Venice.

1. Indien de installatie een client-server versie betreft, zullen de volgende stappen nodig zijn:
    • De server engine op de server installeren. De set-up link ontvangt u bij de bestelling van de server engine.
    • Op de werkposten de client installeren vanaf de server set-up (zie vorig puntje)
  2. Indien de installatie een Workgroup versie betreft zullen de volgende stappen nodig zijn:
    • Op de hoofd-pc de workgroupengine die standaard wordt geleverd bij de set-up van Venice
    • Op de werkposten installeert u de client only vanaf de set-up van Venice (activering werkstation)

Installatie van een server-client versie

U heeft naast de installatie van Venice (Lite) ook een Actian Zen Server Engine (of Pervasive PSQL Server Engine) met een licentie sleutel voor deze server engine ontvangen.    Installeer op de server de Actian Zen Server Engine (of Pervasive PSQL Server Engine)

Voer de exe uit en accepteer de eventuele security warning.  Kies daarna voor unzip om de installer te starten

Kies hier voor Install Zen V14 Server

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Vervolgens installeert u op elk werkstation waar u Venice of Venice Lite wil gebruiken de Actian Zen Client Only (of Pervasive PSQL Client).  Als dit is gebeurd, dan kan u verder gaan met de installatie van Venice.

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Installatie van een workgroup versie

Installeer op uw hoofdpc/server de Actian Zen workgroup Engine (of Pervasive PSQL Workgroup Engine).  U kan eventueel de volgende melding krijgen

Kies voor “unzip” om de bestanden uit te pakken en de installer te starten

Kies in het volgende scherm voor Install Zen V14 Workgroup Edition (voor de werkposten zal dus de tweede knop moeten gebruikt worden)

Ga verder met de installatie en druk op next en uiteindelijk op finish om te installatie te beëindigen

Op de werkstations installeert u Actian Zen Client vanaf de set-up (activering werkstation). De set-up stappen zijn identiek als de workgroup Engine maar u kiest in de plaats van workgroup Edition voor de tweede knop Client Only

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Licentie, Tip met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.