Hoe extra taks op USB-sticks, MP3-spelers en harde schijven aanrekenen met Venice Facturatie Speciale regelingen?

(Last Updated On: 07/09/2021)

Vanaf 01/02/2010 dient men bij verkoop van USB-sticks, MP3-spelers en harde schijven een extra taks aan te rekenen. Voor een iPod met een flashgeheugen van 64MB bijvoorbeeld moet een kopieertaks van 3 EUR betaald worden.
Voor een harde schijf van méér dan 1 TB moet 9 euro extra betaald worden.

Indien u beschikt over de optie ‘Speciale regelingen‘, dan kan u via Stambestanden – Supplementen, Ctrl+N nieuwe supplementfiches per kopieertaks aanmaken. Vergeet niet in de parameters van de optie ‘Speciale regelingen’ (Dossier – Parameters, Facturatie – Speciale regelingen – Parameters, tab ‘Supplementen’) het veld ‘Supplementen toepassen in dit dossier’ aan te vinken.
In de supplementfiche (tab ‘Facturatie’ geeft u als factor het bedrag van de kopieertaks op (bv 3€, 9€,..) en u kiest als ‘Basis’ voor ‘Hoeveelheid’.

KB000541_01

Vervolgens kan u deze supplementcodes invullen in de artikelfiches waarop de supplementen moeten worden toegepast.

KB000541_02

Wanneer u een factuur opmaakt waarop één of meerdere artikels voorkomen waaraan deze supplementcodes gelinkt zijn, zal automatisch kopieertaks worden berekend op de factuur.

KB000541_03

Dit bericht is geplaatst in Facturatie met de tags , . Bookmark de permalink.