Koppeling tussen Venice Boekhouding en First ( Jaarrekeningspakket )

U werkt met Venice Boekhouding en ook met het jaarrekeningpakket First. U kan de gegevens vanuit Venice automatisch inlezen in First op basis van de gegevens van de proef- en saldibalans door een afdruk te maken van deze proef- en saldibalans met een aangepaste layout.

Standaard bestaat in Venice boekhouding de functionaliteit om de proef- en saldibalans naar een tekstbestand (.txt-file ) af te drukken. Om dit tekstbestand te kunnen inlezen in First, dient dit bestand aan een aantal specifieke voorwaarden te voldoen.

Het bestand moet de volgende structuur hebben:

Rekeningnummer – Omschrijving – Debetsaldo – Creditsaldo

Waarbij de gegevens [tab]-delimited zijn. Er wordt een decimaal teken gebruikt. Het debetsaldo en creditsaldo hebben geen teken mee. De aangepaste lay-out voor het aanmaken van het geschikte tekstbestand voor het jaarrekeningpakket First kan u bij de Exact C-Logic helpdesk bestellen.

Na installatie van de aangepaste layout, gaat u als volgt te werk:

• Selecteer in het Venice Hoofdmenu de tab Rapporten boekhouding, groep Balansen, Proef- en saldibalansProef- en saldibalans. Maak de gewenste selecties, en kies voor Afdrukken. U komt nu in het scherm met de afdrukinstellingen terecht. Kies voor Afdruk naar bestand (.txt ) en klik vervolgens op Opties:

TypeAfdruk

• Als decimaalteken geeft u een komma op, en als scheidingsteken selecteert u [tab]. Zorg er ook voor dat Laatste nieuwe regel onderdrukken geselecteerd is. De overige opties mag u afzetten.

Instellingen

• De laatst gebruikte instellingen voor de formaat-opties worden steeds voor elke gebruiker onthouden, dus normaal gezien dient u deze zaken maar één maal in te stellen.
  • Kies vervolgens de juiste lay-out: als lay-out opteert u voor First.
  • De file wordt aangemaakt.

Voor meer informatie over het jaarrekeningspakket First richt u zich best tot Intersentia. Een offerte voor de lay-outs voor de link met First kan u aanvragen bij de helpdesk van Exact C-Logic via e-mail ( support@venicesoftware.be). U kan de lay-outs natuurlijk ook meteen bestellen. U kan ook steeds uw Exact C-Logic verdeler contacteren voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Interfaces/Technisch met de tags , , . Bookmark de permalink.