Kan men het werkblad van de facturen beperken tot de openstaande facturen in Venice Facturatie & stock?

Een vraag die regelmatig wordt gesteld aan onze helpdesk is of het mogelijk is om het werkblad ‘Facturen’ te beperken tot de openstaande facturen en of men ook het openstaand bedrag kan vermelden in een kolom.

Vanaf versie 7.60 is het mogelijk om in de diverse werkbladen rekenvelden te definiëren. Deze rekenvelden laten u dan toe om ‘virtuele’ kolommen toe te voegen in het werkblad.

Hoe gaat u nu concreet te werk?

U start de module ‘Facturatie – Facturen’ op en u kiest ‘Exact C-Logic – Parameters – Tabblad Rekenvelden’.
Daar kan u volgend rekenveld aanmaken:

Code:   myOpenstaand
Type: Numeriek
Decimalen: 2
Uitdrukking: @SIH.InvoiceAmountDosC – @SIH.Payment1AmountDosC -@SIH.Payment2AmountDosC -@SIH.Payment3AmountDosC – @SIH.AmountPayedDosC
Naam Nederlands: Openstaand bedrag

KB000524_1

Vervolgens kunt u de kolom ‘Factuur: Openstaand bedrag’ toevoegen in het werkblad via ‘Weergave – Kolommen beheren’.

KB000524_2

Het resultaat is dan:

KB000524_3

Indien u nu een selectie wenst te maken die enkel de openstaande facturen toont, dan is dit ook mogelijk door in de filter gebruik te maken van het net aangemaakte rekenveld.

U kan als volgt te werk gaan:

• Kies ‘Werkblad – Selectie Toevoegen’ en u geeft ‘Openstaand’ op als naam.
  • U vinkt ‘Filter’ aan en via Ctrl+N definieert u de volgende filter:
    Selecteer links de tabel ‘Factuur’ en rechts bij veldnaam ‘Openstaand bedrag’.
    Klik op Plakken.
    Klik vervolgens op de knop ‘Verschillend van (!=)’ en tik 0 in.
    U krijgt dus de volgende uitdrukking: ‘@SIH.myOpenstaand != 0’.
    Klik tweemaal op OK.
    U werkblad zal nu beperkt worden tot de openstaande facturen.

Opmerking: Om een factuur als betaald of gedeeltelijk betaald aan te duiden is het noodzakelijk dat u onder het tabblad ‘Betaalwijzen’ één of meerdere betaalwijzen alsook een bedrag hebt opgegeven.

Dit bericht is geplaatst in Facturatie, Tip met de tags , , , . Bookmark de permalink.