Soda-bestanden importeren in Venice.

Indien u over de optie Fiduciair beschikt, dan bent u in de mogelijkheid om Soda-bestanden die u via Codabox ontving, te verwerken.

Daartoe start u de module Diverse op.  Vervolgens klikt u op de knop Importeren Soda.

Vervolgens selecteert u het pad waar u de Soda-bestanden hebt gekopieerd. U selecteert een bestand en kiest Openen.

U krijgt nu een dialoogvenster voor ingave van een Divers document te zien dat reeds ‘gedeeltelijk’ is ingevuld.

De hoofding van het divers document:

Dagboek: Bij import van het allereerste Soda-bestand, zal u een divers dagboek moeten kiezen. Bij de volgende zal het dagboek van het vorige document automatisch voorgesteld worden.

Boekingsdatum: de systeemdatum wordt automatisch overgenomen. U kan de datum nog wijzigen.

Pad Afbeelding: Als er met het Soda-bestand ook een pdf meegeleverd is, dan wordt het pad naar dat bestand ingevuld.

Opmerking: de inhoud van de tag <AccountPeriod> uit het Soda-bestand wordt overgenomen.

De detaillijnen van het divers document:

Venice neemt de algemene rekeningen en bedragen over uit het Soda-bestand. Indien een rekening uit het Soda-bestand niet voorkomt in het rekeningstelsel in het dossier waar u het bestand importeert, dan zal de betrokken lijn in het rood aangeduid worden. Wanneer je met de muisaanwijzer over de rekening gaat, dan wordt de omschrijving van de ontbrekende rekening getoond zoals ze in het Soda-bestand vermeld wordt.

In het voorbeeld ontbreken in Venice de rekeningen 623900 met als omschrijving Andere personeelskosten maaltijdcheques alsook 623320 Andere personeelskosten Arbeiders – Sociaal abonnement.

We kunnen dus vanuit de kolom rekeningen via Ctrl+F6 en vervolgens Ctrl+N de nodige rekeningen aanmaken.

U krijgt nog een melding ivm de btw-groep van de rekening. Sluit die melding en ga verder. Schrijf het divers document in.

Bij het verwerken van het volgende Soda-bestand, zijn er geen rode lijnen meer te bespeuren omdat alle rekeningen uit het Soda-bestand in het rekeningstelsel van het dossier gevonden werden.

Indien er voor het Soda-bestand ook een pdf-bestand beschikbaar was (in de map Pdf onder het pad waar het Soda-bestand zich bevond), dan zal het gekopieerd worden naar de map Soda\<boekjaar> onder de dossiermap. Tevens wordt het bestand hernoemd zodat de naam van het bestand verwijst naar het betrokken divers document.

 

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Licentie met de tags , , . Bookmark de permalink.