Een werkblad exporteren naar Excel

We hebben al meerdere artikels gemaakt over hoe gegevens naar Excel kunnen geëxporteerd worden vanaf een lijst, ODBC koppeling, … .

Er is uiteraard ook een mogelijkheid om een werkblad te exporteren naar Excel.    Dat kan interessant zijn voor een (interne) audit of om klanten, leveranciers, artikels, historieken, rekeningstelsel, …  te exporteren.  Bekijk zeker ook ons webinar voor nog meer mogelijkheden ivm het werkblad!

Zo kan bijvoorbeeld ook via het tabblad Consultatie meerdere interessante overzichten getoond worden in een werkblad om daarna naar Excel te exporteren.  De meest gebruikte voorbeelden hiervan zijn details Consultatie – verkopen – details facturen of Consultatie – boekhouding – details boekhouding.

De werkwijze is als volgt:

• Open de gewenste module zoals bijvoorbeeld de module klanten
  • Sorteer eventueel het werkblad
  • Filter eventueel het werkblad

• Plaats de gewenste kolommen in de gewenste volgorde via beheren – kolommen – beheren

• Exporteer de gegevens naar een rekenblad via bewerken – exporteren – extern rekenblad
    • Hoewel we hier spreken over een export naar Excel kan ook naar andere rekenblad software worden geëxporteerd
    • Als er geen rekenblad software op de computer aanwezig is kan geen export gedaan worden
    • Op Azure wordt het exportbestand eerst op een lokale schijf opgeslagen voor het kan geopend worden
    • Het exporteren van gegevens is niet beschikbaar in Venice Lite

• De gegevens worden in de volgorde en sortering geëxporteerd waar ze verder kunnen bewerkt worden

Bekijk zeker ook ons webinar voor nog meer mogelijkheden ivm het werkblad!

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding, Facturatie, Tip met de tags , , , . Bookmark de permalink.