Venice Facturatie Lite edition in de bouwsector

(Last Updated On: 13 september 2021)

Venice Facturatie Lite edition is een ideale software-oplossing voor de elementaire vlotte verwerking van de administratie in de bouwsector. Huidige gebruikers van Venice Facturatie Lite edition somden ons de voordelen, die zij in dit facturatieprogramma zien, op.

Creatie van klanten aan de hand van hun ondernemingsnummer.

Bij de creatie van een nieuwe klant kunt u in het veld ‘Firmanaam’ het ondernemingsnummer intikken. Op basis van dat ondernemingsnummer haalt Venice Facturatie Lite edition voor u de correcte gegevens op van de klant. Firmanaam, straat en nummer, postcode, gemeente en ondernemingsnummer worden automatisch toegevoegd in de klantenfiche.

KB000512_01

In de klantenfiche is het mogelijk om de klanten onder te verdelen in groepen.

Venice Facturatie Lite edition biedt u de mogelijkheid om uw klanten onder te verdelen in groepen (btw-plichtige, particulier, gemeenten, openbare instellingen,…). Op die manier kunt u in het werkblad selecties maken per groep.

KB000512_02

KB000512_03

Overname offerte op factuur.

Met Venice Facturatie Lite edition kunt u zowel offertes als facturen opmaken. De offertes kunnen automatisch worden omgezet in facturen. Wenst u echter geen gebruik te maken van de offertes, dan kunt u ook direct een factuur opmaken.

Aanmaak van vrije velden in de offerte en/of factuur.

Zowel in de offerte als in de factuur biedt Venice Facturatie Lite edition de mogelijkheid om extra velden te creëren. U kan 4 extra tekstvelden en 4 extra numerieke velden toevoegen. Dit laat u toe om relevante informatie (oplevering, naam architect, nieuwbouw, verbouwing,…) bij te houden per offerte en/of factuur en meerdere selecties te maken.

KB000512_04

KB000512_05

KB000512_06

KB000512_07

KB000512_08

Opvolgen betaald, niet-betaald.

Tijdens het aanmaken van de factuur kan u aanvinken of deze al dan niet betaald is. Komt de betaling later binnen, dan nog kan u in de factuur aanvinken dat deze betaald is. Zo kan u dan ook een lijst opvragen met alle klanten die nog niet betaald hebben. Zie Kbase Lijst met vervallen maar onbetaalde facturen voor meer info.

Venice Facturatie Lite edition ondersteunt de berekening van medecontractant-facturen.

Ofwel kan u de tekst, die verplicht op zo’n factuur vermeld moet worden, ophalen uit een tekstbestandje (zodat u het niet steeds opnieuw moet intikken), ofwel kan u een aangepaste factuurlay-out (laten) aanmaken die ervoor zorgt dat, als de maatstaf van heffing medecontractant gebruikt wordt, de corresponderende tekst automatisch afgedrukt wordt.

Historiek verkoop.

Via het tabblad Start, groep Rapporten, Historiek hebt u de mogelijkheid om een volledige historiek te verkrijgen van uw verkopen in detail en dit volgens verschillende sorteringsmogelijkheden (artikelnummer, artikelgroep, klantnummer,…). Daarnaast kunt u nog altijd extra selecties (nieuwbouw, oplevering,…) toevoegen. Wenst u dit af te drukken of per e-mail te versturen dan kunt u vanuit het werkblad kiezen voor Venice-knop, AfdrukkenLijsten/Verkorte lijsten.

KB000512_09

KB000512_10

KB000512_11

Aanpasbare lay-outs.

Door de krachtige lay-out-editor is het mogelijk om de standaard lay-out van offertes en facturen naar wens te gaan aanpassen. Zo kan in een handomdraai uw lay-out van uw factuur aangepast worden aan uw eigen huisstijl.

KB000512_12

De link met uw boekhouder of met uw eigen licentie Venice Boekhouding.

De verkoopfacturen die u in Venice Facturatie Lite edition aanmaakt, kan u, mét de bijhorende klantenfiche, exporteren naar een tekstbestand. Zo kan u, of uw boekhouder of accountant, deze informatie meteen in uw/zijn boekhoudprogramma verwerken, zonder deze opnieuw manueel in te geven. De verkoopdocumenten (factuur en creditnota) en klantenfiches worden automatisch up-to-date gebracht. Zie Kbase ‘Verkoopdocumenten gemaakt met Venice Facturatie Lite edition doorboeken naar Venice Boekhouding voor Windows’ voor meer info.

Meer info

U kan een dossier met demogegevens (Venice Facturatie Lite edition versie 4.00_), specifiek voor de bouwsector, downloaden op onze website. Klik hier.
Wenst u meer informatie over Venice Facturatie Lite edition, dan kan u die vrijblijvend via onze website aanvragen. Klik hier. U kan natuurlijk ook steeds terecht bij een Exact C-Logic-verdeler in uw buurt.

Dit bericht is geplaatst in Sector, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.