Kan uw klant, die met een ‘consulting user’-versie werkt, de betaalbestanden die u als boekhouder aanmaakte, doorsturen naar de bank?

U bent boekhouder en u beschikt over een full-versie van Venice Boekhouding inclusief de optie Elektronisch betalen op het ASP-platform van Azure. Uw klant beschikt over een consulting-versie van Venice met de optie Elektronisch betalen. Kan uw klant de betaalbestanden die u aanmaakte controleren en indien hij akkoord gaat, het betaalbestand doorsturen naar de bank?

Oplossing
Dit is wel degelijk mogelijk, u volgt daarvoor de volgende procedure:

1. De boekhouder.

De boekhouder kan de dossierkast met de dossiers van zijn klant aankoppelen als een externe dossierkast. Vervolgens kan hij zonder problemen werken in het desbetreffende dossier.
Indien de boekhouder over de optie Elektronisch betalen beschikt, dan kan hij ook een betaalopdracht aanmaken in het dossier van de klant. Op het ogenblik dat hij een betaalopdracht aanmaakt vanuit Venice, zal Venice standaard voorstellen om dit te doen onder de map ‘Work’ die zich onder de dossiermap bevindt.

KB000517_01

Het volstaat om op OK te klikken. Het bestand wordt dan aangemaakt:

KB000517_02

2. De klant die over een ‘consulting user’-versie beschikt.

De klant kan de betaalopdracht die de boekhouder klaarzette, controleren. Via ‘Boekhouding’ – ‘Betalingen’ – ‘Opdrachten’ kan hij de gewenste opdracht selecteren en via ‘Afdrukken’ – ‘Lijsten’ kan hij de betaalopdracht afdrukken. Indien hij niet akkoord is, dan kan hij op de afdruk bepaalde bemerkingen aanbrengen en deze bezorgen aan de boekhouder. Indien hij wel akkoord gaat, dan kan hij het betaalbestand dat de boekhouder aanmaakte onder de werkmap ‘Work’ onder de dossiermap kopiëren naar zijn lokale schijf en vervolgens het bestand versturen via zijn banksoftware.
Dit doet hij als volgt: via het applicatie-portaal van Azure kan hij de verkenner opstarten.

In de verkenner-tool kan hij de map Work selecteren. Hij krijgt dan alle bestanden te zien die deze map bevat

Vervolgens kan hij het bestand selecteren en rechts klikken en kiezen om het bestand lokaal op te slaan

Dit bericht is geplaatst in Boekhouding met de tags , , , , . Bookmark de permalink.