Het Venice basispad heeft een ongeldig versienummer

Indien u bij het opstarten van Venice de melding krijgt “Ongeldige installatie.  Het Venice basispad heeft een ongeldig versienummer’, dan betekent dit dat u te maken heeft met een corruptie van de bestandsrechten op het Venice basispad en onderliggende mappen.

ongeldige installatie

De oplossing is dezelfde als die voor de melding “Fout 4

We raden u alvast aan om contact op te nemen met uw IT-verantwoordelijke.  U moet de rechten onder de tab “Share” en “Security” correct instellen zodat de nodige personen genoeg rechten hebben.

• Start Verkenner van Windows op en selecteer de Venice basismap.
  • Klik rechts en kies Eigenschappen
  • In het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u op de tab Beveiliging
  • Selecteer de Gebruikersgroep waarvoor u de rechten wenst aan te passen en klik op de knop Geavanceerd om de groep genoeg rechten te geven
  • Onder Overname ziet u het veld dat u moet aanvinken.  Dit dient om de rechten van de map ook op de onderliggende mappen en bestanden door te voeren.
  • Vink onderaan het vakje ‘Alle machtigingsvermeldingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object’ aan en klik op OK.

• Herhaal deze stappen nu eventueel ook voor het tabblad Delen (Share) indien van toepassing

Indien u een fout krijgt bij het vervangen van de rechten op de onderliggende mappen/bestanden, dan heeft u waarschijnlijk geen administrator rechten op de pc/server waar u de wijziging wenst door te voeren.  Soms is het ook nodig om de “Eigenaar” van de map te wijzigen voor u de rechten kan aanpassen

Het basispad van Venice bepalen

U kan op twee manieren het basispad bepalen:

• In het hoofdmenu van Venice kan u via ALT+I of de “module info knop” rechts bovenaan zien wat het basispad en het systeempad van Venice is
  • Via regedit nazien wat juist het basispad is van Venice:  Ga naar start en kies voor regedit, navigeer dan naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\C-Logic\Venice (op een 64bit Windows pc).  Voor een 32 bit pc moet u gaan zien naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\C-Logic\Venice.  Onder deze registry key vindt u een variabele RootDir, de inhoud hiervan is het basispad van Venice
Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Tip met de tags , . Bookmark de permalink.