Hoe kan u de actuele voorraadstand raadplegen via ODBC?

(Last Updated On: 02/12/2015)

Via ODBC kan u het bestand Voorraad boekjaar (Stock.btr) alias STC raadplegen. Dit bestand bevat alle voorraadmutaties en wordt per boekjaar bijgehouden. Als u op een gegeven ogenblik de totale voorraad van een artikel wenst te raadplegen buiten Venice om, dan gaat u te werk zoals hieronder beschreven.

U hebt geen facturatie-afsluiting uitgevoerd per boekjaar.

In dit geval dient u voor ieder boekjaar per artikel het veld In voorraad – mutaties (ChgStock) te totaliseren. U zal hiervoor dus zoveel bestanden moeten openen als er boekjaren zijn in het dossier waarvoor u de voorraad per artikel wenst te raadplegen.

U hebt wel een facturatie-afsluiting uitgevoerd per boekjaar.

Een facturatie-afsluiting impliceert dat de actuele voorraadstand als beginstand wordt ingeschreven in het volgende boekjaar. Om de actuele voorraad te raadplegen dient u enkel het bestand STC van het laatste boekjaar te openen, en opnieuw het veld In voorraad – mutaties (ChgStock) te totaliseren. U dient er wel voor te zorgen dat de beginvoorraad van het boekjaar meegeteld wordt.

Tip

Bij het totaliseren van het veld In voorraad – mutaties (ChgStock) dient u ook rekening te houden met de velden level1 (voorraad op het niveau van het artikel), level2 (voorraad op het niveau van het magazijn), level3 (voorraad op het niveau van de locatie) en level4 (voorraad op het niveau van het serienummer). U dient het totaal te maken per artikel van de records waar level1 is aangevinkt.

Dit bericht is geplaatst in Facturatie, Tip met de tags , , . Bookmark de permalink.