Netwerkdrives beschikbaar maken in Venice

Bij het aankoppelen van een dossierkast kan het soms voorkomen dat u in Venice uw netwerkdrives (Shares) niet kan zien in het overzicht.

Dat komt omdat de netwerkdrives niet beschikbaar zijn in “elevated programs”, vooral in de recentere Windows omgevingen kan u dit tegenkomen U kan dit oplossen op de volgende wijze: OPGEPAST! Het aanpassen van de registry in Windows kan ernstige gevolgen hebben voor uw pc, vraag raad aan uw It-verantwoordelijke bij twijfel!

• Open Regedit

• Voeg een DWORD EnableLinkedConnections toe onder de key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Als je een foutmelding krijgt dat je geen waarde kan toevoegen, dan heb je niet genoeg rechten op je pc om deze actie uit te voeren.  Raadpleeg dan je IT verantwoordelijke

• Geef het de waarde 1 ipv 0

• Indien nodig zal de pc opnieuw opgestart moeten worden
  • Open CMD (als administrator)

• Bevestig de netwerkdrive(s) met net use (of voeg ze toe indien nodig)

• Na heropstarten van Venice zullen de drives wel beschikbaar zijn in Venice en andere “elevated programs”

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch met de tags . Bookmark de permalink.