SDK foutmelding na update Venice

Indien er in een update van Venice ook aanpassingen worden gedaan aan de SDK zoals bijvoorbeeld extra velden die beschikbaar worden in een bepaalde module, is het mogelijk dat u een error krijgt bij het uitvoeren van uw applicatie.

errBadContext: Invalid data, dossier or year directory

• Uw dossier(s)/dossierkast(en) moeten bijgewerkt worden naar de laatste versie van Venice.  Wanneer er een update gedaan wordt van Venice dient u ook uw dossiers bij te werken naar de laatste versie.  Normaal krijgt u hiervan een melding bij het opstarten van Venice. U kan ze ook manueel bijwerken door te klikken met de rechtermuisknop op het dossier en te kiezen voor “bijwerken”.  De bij te werken dossiers kan u herkennen aan het rode uitroepteken

• Uw ODBC moet hernieuwd worden: bij het updaten van Venice of bijvoorbeeld ook bij de creatie van een nieuw boekjaar dient u ook de ODBC bestandbeschrijving opnieuw te laten aanmaken.  Normaal krijgt u hiervan een melding bij het opstarten van het dossier of bij de aanmaak van het nieuwe boekjaar.  U kan deze ook manueel aanmaken via beheer – dossier – ODBC – Nieuw

errHighVerRequired: Higher version required to create this object. Change the Venice version in your application.

Bij de errHighVerRequired dient u aan te geven in uw applicatie voor minimum welke versie van de SDK de applicatie werd gemaakt.  Bij de Venice.Logon() geeft u een paar parameters mee zoals bijvoorbeeld Login, wachtwoord, taal , … en ook versie van Venice/SDK

Installatie: De installatie/update kan niet doorgaan. De SDK-toepassingen ( naam van de toepassingen ) zijn niet compatibel met de nieuwe versie.

Indien u gebruik maakt van een beveiliging in uw applicatie tegen updates, dan zal u die eerst moeten uitschakelen om correct te kunnen updaten, u kan hiervoor terecht op de volgende link ivm de VeniceRegisterApp (beveiliging tegen updates)

Aanpassingen aan de tabellen zelf

In sommige gevallen zullen ook aanpassingen moeten gebeuren in uw applicatie zelf wanneer er bijvoorbeeld extra velden worden bijgevoegd aan een bepaalde module.  De aanpassingen voor elke versie van de SDK kan u terugvinden op de volgende link . Indien u enkel de aanpassingen wil zien voor de laatste versie kan u deze terugvinden op de volgende link

Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch met de tags , , . Bookmark de permalink.