SEPA betalingen vanaf 01/02/2014

Heel wat klanten ontvingen reeds een schrijven van hun financiële instelling met de melding dat vanaf 1 februari 2014 alle nationale betalingsmiddelen in euro vervangen worden door SEPA betalingsmiddelen en dit om in overeenstemming te zijn met de Europese normen
U vraagt zich dan wellicht ook af of Venice klaar is voor deze situatie?

We raden u aan om de update naar versie 9.20 (of hoger) uit te voeren indien dat nog niet gebeurd is.

• In deze versie is het zo dat indien u een betaalopdracht aanmaakt op een datum kleiner of gelijk aan 01/02/2014 u kan aanvinken dat het bestand in xml-formaat dient aangemaakt te worden.
    sepa
  • Indien u een betaalopdracht aanmaakt op een datum groter of gelijk aan 01/02/2014 dan zal de parameter ‘xml-formaat’ automatisch aangevinkt worden.
  • Bovendien is het noodzakelijk dat uw bankrekeningnummers in het IBAN formaat staan. Venice voorziet een correctieroutine die eenmalig alle binnenlandse bankrekeningnummers overloopt (bij klanten, leveranciers, in uw financiële dagboeken en in uw firmagegevens) en waar nodig aanpast naar de IBAN versie.
    Voor de buitenlandse bankrekeningnummers zal u dat echter handmatig moeten doen.
    U start deze correctieroutine op via tab Beheer, groep Dossier, OnderhoudCorrigeren. Klik op Uitbreiding bankrekeningnummers naar IBAN-formaat en klik daarna op OK.
  • U kan in Venice ook instellen dat de bankrekeningnummers die u ingeeft, in IBAN formaat moeten opgegeven worden. Ga hiervoor naar tab Basisgegevens, groep AlgemeenInstellingen – Parameters. In het scherm dat u nu ziet, dubbelklikt u op de lijn Parameters onder Algemeen-Basisoptie. In tab Andere vinkt u Bankrekeningnummers in IBAN-formaat aan.
  • kb000563_iban
Dit bericht is geplaatst in Boekhouding met de tags , , , , . Bookmark de permalink.