Verkoopsvoorwaarden bijvoegen aan uw factuur

(Last Updated On: 31 maart 2022)

Het is mogelijk om de verkoopsvoorwaarden mee af te drukken of te sturen bij een factuur in Venice.  Als u de facturen afdrukt naar een printer worden de voorwaarden op de achterkant afgedrukt als uw printer recto-verso afdrukken ondersteunt.  Een PDF meesturen in een aparte bijlage is niet voorzien.

Om in Venice de verkoopsvoorwaarden toe te voegen aan uw facturen gaat als volgt te werk:

• Druk uw factuur af en kies voor wijzigen (of ga via de lay-out editor) en zoek de juiste lay-out op (in mijn geval kies ik voor een dossier variant TEST die ik wil aanpassen)

lay1

• Onderaan het werkblad kan u de blok voorwaarden opentrekken, kies bovenaan voor een nieuw tekstveld en voeg hem toe aan die blok
  • In het verkregen venster klikt u naast Nederlands op het pijltje om de dialoogbox te openen

Voorwaarden

• Plak uw tekst zonder opmaak in het vak en herhaal eventueel voor andere talen.

tekst

• U moet bij tabblad lettertype – uitlijning aanduiden “Links meerdere lijnen” zodat alle lijnen van verkoopsvoorwaarden op de lay-out komen

uitlijning

• U kan steeds terugkeren naar de bovenstaande schermen door met de rechtermuisknop te klikken op het tekstveld en te kiezen voor eigenschappen

eigenschappen

• Sla uw lay-out op via de Venice knop bovenaan links

safelay

•  U krijgt nu na de laatste pagina van uw factuur de verkoopsvoorwaarden op een nieuwe pagina

Voorwaarden 2

In Venice Lite is deze werkwijze/afdrukblok niet voorzien.    U voorziet dan uiteraard een tekstveld met de verkoopsvoorwaarden in de blok ‘Paginakoptekst’, en u wijzigt de hoogte van deze blok naar de hoogte van een A4-pagina ( 297mm ).

Men kan ervoor zorgen dat enkel bij oneven pagina’s de verkoopsvoorwaarden worden afgedrukt door volgende conditie toe te voegen aan het tekstveld:

@SYS.PageNr != ( :Round ( @SYS.PageNr / 2 ; 0) ) * 2

Dit bericht is geplaatst in Facturatie, Interfaces/Technisch, Uncategorized met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.