Hoe migreer ik Pervasive naar een nieuwe PC?

(Last Updated On: 4 april 2022)

Bij de laatste versie van Venice wordt standaard een V14 workgroup geleverd.  De nieuwe werking om deze te installeren kan u hier nalezen . Het wordt aangeraden om uw Pervasive/Zen engine te vernieuwen en gebruik te maken van de laatste versie van Venice.

De volgende stappen zijn dus enkel bedoeld indien u werkt met een workgroup versie van pervasive lager dan V14 en deze wenst te behouden (niet aangeraden) of met een Server engine.

Venice maakt gebruik van de Pervasive database om de data te bewaren. Dit programma wordt afhankelijk van het aantal gebruikers meegeleverd met Venice (Pervasive/ZEN Workgroup versie) of apart aangekocht (Pervasive Server versie).

Afhankelijk van de gebruikte versie van Pervasive/ZEN, zal u de Pervasive:ZEN licentie eerst moeten deactiveren op de oude server, vooraleer u ze zal kunnen toevoegen op de nieuwe server (deze procedure geldt enkel voor de Venice server zelf, op eventuele Venice werkposten hoeft u dit niet te doen).

Vanaf versie 10.30 van Pervasive server of workgroup, wordt de Pervasive sleutel gekoppeld aan de hardware van de server. Dit betekent dat de Pervasive sleutel (die u ofwel automatisch meegeleverd kreeg bij een Pervasive workgroup, of apart aangekocht hebt bij een Pervasive server, niet zomaar opnieuw kan activeren op een nieuwe pc. U zal in dat geval de sleutel eerst moeten deactiveren of schrappen, vooraleer u hem opnieuw zal kunnen gebruiken op een nieuwe pc.

Een neveneffect hiervan is dat u, bij een geplande wijziging van de hardware van de Venice server, u dus ook eerst deze procedure zal moeten toepassen, pas daarna de hardware wijziging doorvoeren (vb. een CPU-upgrade), en daarna op diezelfde server de sleutel opnieuw moeten activeren. Vooral bij gevirtualiseerde omgevingen (Vmware bvb.) is dit van belang. Als u dit niet correct uitvoert, riskeert u dat uw sleutel gedeactiveerd wordt, en dat niemand nog in Venice kan werken.

Om na te gaan welke stappen van deze procedure voor u van toepassing zijn, gaat u zo te werk:

1. Start Pervasive Control Center op de Venice server op, en kies Help, About om de versie te controleren. U vindt dit programma terug via het Windows startmenu, in de map Other utilities onder de Pervasive SQL programma groep.
  2. Start Pervasive License Administrator op. U vindt dit programma terug via het Windows startmenu, in de map Other utilities onder de Pervasive SQL programma groep. Daarin kan u de Pervasive sleutel terugvinden (onder Product Key):pervasive-lic-migratie
  3. Als het een Pervasive PSQL Workgroup sleutel is, dan hoeft u de sleutel zelf niet te noteren, Venice zal hem zelf toevoegen tijdens de installatie op de nieuwe pc.(*)
    Als het echter een Pervasive PSQL Server sleutel is, dan zal u de sleutel wel moeten noteren, omdat u hem in een latere stap opnieuw zal moeten intikken.
  4. Het volstaat om de lijn aan te klikken, en dan op de knop Deauthorize (de knop kan soms ook Delete heten) te klikken. Hiermee koppelt u de sleutel los van deze computer, zodat u de sleutel straks terug kan koppelen op de nieuwe computer.
  5. In het geval van een Pervasive server (ook voor versies kleiner dan 10.30) moet u de software op uw nieuwe Venice server installeren.
  6. Indien het om een Pervasive workgroup gaat, dan hoeft u niets te doen. Bij de installatie van Venice wordt Pervasive dan automatisch meegeïnstalleerd, en ook de sleutel wordt automatisch toegevoegd.
Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Licentie met de tags , , . Bookmark de permalink.