Hoe migreer ik Pervasive naar een nieuwe PC?

Bij de laatste versie van Venice wordt standaard een V14 workgroup geleverd.  De nieuwe werking om deze te installeren kan u hier nalezen . Het wordt aangeraden om uw Pervasive/Zen engine te vernieuwen en gebruik te maken van de laatste versie van Venice.  Indien u werkt met een Server engine en u een nieuwe versie wenst neemt u best contact op met onze Sales afdeling

Venice maakt gebruik van de Pervasive database om de data te bewaren. Dit programma wordt afhankelijk van het aantal gebruikers meegeleverd met Venice (Pervasive/ZEN Workgroup versie) of apart aangekocht (Pervasive Server versie).

Afhankelijk van de gebruikte versie van Pervasive/ZEN, zal u de Pervasive:ZEN licentie eerst moeten deactiveren op de oude server/hoofdpc, vooraleer u ze zal kunnen toevoegen op de nieuwe server (deze procedure geldt enkel voor de Venice server/hoofdpc zelf, op eventuele Venice werkposten hoeft u dit niet te doen).

• Start de Zen licence administrator op de oude installatie op

• Klik op de key met de rechtermuisknop en kopieer deze bijvoorbeeld in een notepad voor de zekerheid
  • Soms zijn er meerdere keys als u werkt met een UCI (user count increase).  Dat kan het geval zijn als er een Venice en Venice Lite op dezelfde pc staan.  Of als er extra users worden bijbesteld.   Kopieer en de-activeer deze eerst en dan de Permanante key
  • Klik opnieuw met de rechtermuisknop op de key en kies deauthorize

• Plak de sleutel op de nieuwe (hoofd)pc in de Zen licence administrator in het veld Key en klik authorize.
  • Als er meerdere keys zijn dient de Permanente key eerst geplakt/geactiveerd te worden en dan de UCI
  • Deze laatste stap is niet altijd nodig.  Normaal gezien zal deze key automatisch worden bijgevoegd wanneer Venice (Lite) wordt opgestart.  Maar voor de volledigheid geven we mee dat er ook een copy-paste kan gedaan worden
Dit bericht is geplaatst in Interfaces/Technisch, Licentie met de tags , , . Bookmark de permalink.